Over ons

Stichting Haring op RIjsenburg

De Stichting Haring op Rijsenburg heeft als doelstelling jaarlijks (zaken)relaties bijeen te brengen op een prachtige lokatie in de Utrechtse Heuvelrug, om in stijl te genieten van Nieuwe Haring.

Vlak na de binnenkomst van de nieuwe haring organiseert zij daartoe een Haringpartij. Op de flanken van de Utrechtse Heuvelrug wordt jaarlijks ‘op Sparrendaal’ de stijlvolste haringpartij van Nederland georganiseerd. In de sfeervolle ambiance genieten de gasten van de zachte zilte romige smaak van de nieuwe haring.

Vis moet zwemmen. Daarom is een mooie wijnselectie inmiddels traditie. Hoogtepunt hiervan is voor de editie van 2019 de Chardonnay uit de Limoux waarvan wij als stichting een vat hebben gekocht op de beroemde veiling ‘Toques et clochers’. De wijnbouwers in de Zuid-Franse streek Limoux organiseren elk jaar een gastronomisch feest waarbij de opbrengst van de wijnverkoop ten goede komt aan de restauratie van de kerk van het organiserende dorp. Dit evenement, waarbij een topkok – bekroond met drie Michelinsterren – de scepter zwaait, is inmiddels een fenomeen in culinaire kringen.  Jonnie Boer kookte er met zijn brigade in 2007. “Ons” vat #93 is afkomstig van clochers de Gardie komt uit het deelgebied Méditerranéen.

De wijn kenmerkt zich door het rijpe gele fruit, amandel en milde eikenhoutnuances in de geur. De smaak zet vol en rond in en eindigt evenwichtig met een lange afdronk. Perfect bij een Hollandse Nieuwe!

Het bestuur van de Haringpartij op Rijsenburg bestaat uit:

  • Eegh van Arkel
  • Arjan van Liempt
  • Arnold Kamminga